MiracleTele wil in de mobiele telecom sector revolutioneren, de huidige monopolies doorbreken. Ze maken gebruik van blockchain om operationele kosten te reduceren, wereldwijde dienstverlening te bieden (zonder roaming kosten) en een deel van hun winst met hun gebruikers te delen.

Je kan hen uitproberen met deze uitnodiging. https://miracletele.com/?friend=1456acf26854f1

Op moment van schrijven loopt ook een “airdrop” campagne, dit betekend dat je gratis tokens kan verdienen door specifieke interactie met hun sociale media, zonder verdere verplichtingen.

Uitgebreidere Engelse artikels vind je hier :
* Inleiding tot Miracle Tele en diens technologie
* Miracle Tele winstdeling analyse en simulatie
* Miracle Tele ervaring en community

Vrijwaring : moeite werd gedaan om alle gepresenteerde initiatieven te verifiëren en vaak gebruiken we ze zelf. De doelstelling is om HYIP, piramides en ander bedrog te vermijden. Maar doe altijd zelf onderzoek, deze post is geen advies, je bent verantwoordelijk voor je keuzes.

Blockchain

Het is een gedecentraliseerd opslagen van informatie die geverifieerd en betrouwbaar is. Vaak is de informatie (financiële) transacties, maar het is daar niet tot beperkt. Het gebruikt cryptografische functies om te zorgen dat die informatie correct en ongewijzigd is, dus accuraat. In een financiële context gaat dit om correcte weergave van mensen hun balans.

Een kerndoelstelling is de onmogelijkheid dat één persoon of institutie controle heeft, om manipulatie of stillegging te vermijden. (Zoals koerssturing door centrale bank en overheid.) Keerzijde is dat een blockchain voldoende gebruikers nodig heeft om operationeel te zijn en dus een specifieke waarde moet bieden. (Bijvoorbeeld in functies zoals privacy of gebruiksscenario zoals games.)

MVNO – Mobiele Virtuele Netwerk Operator

Radio frequenties zijn zeer streng gereguleerd, inclusief GSM banden. Meestal zijn er slechts zeer weinig bedrijven die een netwerk van zender-ontvangers hebben uitgebouwd in hun dekkingsgebied, gezien het beperkte aantal licenties en de hoge kosten.

Vaak zijn er ook meerdere bedrijven die groothandel toegang kopen tot deze infrastructuur (verplicht mogelijk onder EU mededingingsregels) en deze onder eigen naam verkopen. Dit zijn MVNO’s, dewelke vaak kleinere bedrijven zijn. Dikwijls zullen zij een betere prijs en / of klantendienst proberen te bieden. Zij richten zich veelal op een specifieke functie (bv. mobiele data) of een bepaalde doelgroep (bv. jongeren).

Miracle Tele

Zij combineren blockchain en MVNO technologieën. Blockchain helpt hen hun dienstverlening wereldwijd -tegen lagere kosten- te leveren (geen papierwerk, geen internationale bankkosten, geen muntconversie schommelingen / kosten, enz) alsook klantgetrouwheidsbeloning te betalen. Ze zijn als bedrijf en als MVNO geregistreerd in Tsjechië.

Enkele interessante aspecten :

  • Het is een operationeel product, hun SIM kaarten worden al gebruikt.
  • Ze delen 40% van hun nettowinst met iedereen die krediet bij hen heeft (stacking).
  • Geen roaming kosten, wereldwijd. Punt. (De EU regelgeving over roaming heeft kleine lettertjes over “redelijk gebruik”, dus oké op reis voor een week, maar niet als je maanden op Erasmus / EVS bent.)
  • Je belt aan 0,2 EUR per minuut. (Gelijkaardig aan andere Belgsiche operators.) Surfen vanaf 0,02 EUR per MB. (Kan niet op tegen databundels, maar wel zinvol voor occasioneel gebruik of roaming.)
  • SIM kaart vervalt nooit (10 EUR verzendkosten) en komt met 10 EUR belwaarde. Je kan een telefoonnummer te kiezen van vele landen.
  • Betalingen via overschrijving / kredietkaart of crypto munten.

Je kan hen uitproberen met deze uitnodiging. https://miracletele.com/?friend=1456acf26854f1

Tip : om te registreren, gebruik je internet thuis (i.p.v. publieke hotspot of school / werk omdat veel gebruikers op hetzelfde IP adres mogelijks gevlagd wordt) en geen adres informatie / verificatie zou nodig zijn.

Winstdeling – basisprincipes

Elke 2 weken krijg je jouw aandeel van hun winstdeling in EUR op je account. Je kan kiezen of je die gebruikt om telecom diensten te kopen, meer tokens aan te schaffen of opnemen (per bank overschrijving dan wel in crypto munten).

Minimum van 10 tokens per aankoop / stacking. Tokens die op dezelfde dag werden gestacked, worden op het einde van hun 2 wekelijkse cyclus gegroepeerd en je krijgt 1 gezamenlijke betaling van winstdeling. Handig, want het verbetert het overzicht en vermindert afrondingsverliezen.

Winstdeling – analyse 400 tokens (gerealiseerd)

Op 8 feb werden 400 tokens aan de stack toegevoegd, waarop 2 weken later 3,30 EUR winstdeling werd betaald.  Precies 22 tokens konden hiermee worden gekocht, dus 2 weken later werd op 422 tokens 4,11 EUR winstdeling betaald.  Over 8 weken altijd herinvesteren resulteerde in een totaal van 17,52 EUR profijt en 516 tokens in de stack.  De beschikbare balans is 0,12 EUR.

MiracleTele 400tokens reup (8weeks)

MiracleTele 400tokens reup (8weeks)

Tegengesteld toont de laatste kolom de resultaten van de opbrengsten te behouden. Logischerwijs geeft dit een lichtelijk lager profijt van 15,89 EUR (1,63 EUR minder), gezien de opbrengsten proportioneel zijn t.o.v. tokens in de stack, maar dat bedrag is wel geheel beschikbaar voor opname.

Winstdeling – simulatie 100 EUR (fictief)

Gebaseerd op 1,30 EUR per 100 tokens per stack (geobserveerd gemiddelde eerste 2 weken fase 3) die ten laatste 5 mei worden toegevoegd (10 weken voor fase 4). Het effectieve ressultaat zal variëren door fluctuaties en het al dan niet aanhouden van dat gemiddelde.

MiracleTele SIM 100EUR at 1,30 EUR (26weeks) - summary

MiracleTele SIM 100EUR at 1,30 EUR (26weeks) – summary

Met 100 EUR kan je 500 tokens kopen.  (Dit is 100 tokens meer dan na de ICO.) Herinvesteren van winstdeling in meer tokens elke 2 weken gedurende een half jaar geeft een gesimuleerd profijt van 122,09 EUR en 512 extra tokens. De winstdeling geheel behouden (bv. voor opname) geeft een gesimuleerd profijt van 76,80 EUR (45,80 EUR minder).

Een simulator (en een inverse simulator) is beschikbaar op https://mt-calculator.tk

Maak je eigen account met deze uitnodiging. https://miracletele.com/?friend=1456acf26854f1

Ervaringen

Totnogtoe vooral positief. Winstdeling en stortingen verlopen stipt. Bij problemen (zelf nog geen gehad) is er snel iemand van het team die opvolgt. Eens je tokens gestacked zijn, krijg je elke 2 weken profijt betaald, heel eenvoudig passief inkomen dus.

Ik heb zowel via BTC als bankoverschrijving een storting uitgevoerd. Voor een bankoverschrijving moet je je persoonlijke informatie invullen en een bankrekening gebruiken die op je eigen naam staat. De volgende bankdag staat het netjes op je account balans. Om je winstdeling te herinvesteren moet je “opnemen naar balans” (wihdraw to balance).

Community

MiracleTele is aanwezig op verschillende sociale media, zoals twitter en facebook. Vooral hun telegram groep lijkt aangeprezen te worden, met 24/7 admin(s) aanwezig. Door de airdrop en bounty is het echter vooral eeuwige herhaling van eenvoudige vragen. Hopelijk levert het een stabiele groei op en komt nadien de gezellige community terug, waar mensen elkaar helpen en bijvoorbeeld de wekelijkse quiz door de CEO zelve.

De MiracleTele bot is ook interessant (en nodig voor airdrop). Na het linken met je account kan je er praktische informatie opvragen. Handig om even snel iets te controleren, zonder te moeten inloggen op je dashboard. Bijvoorbeeld het “stack” commando toont al je komende stacks, in volgorde van wanneer ze profijt opleveren en dat voelt zinvoller.

Conclusie

Hopelijk was dit artikel een nuttige eerste intro met de belangrijkste aspecten van #MiracleTele en hun #token functionaliteit. Er zijn verder vele bronnen beschikbaar : naast de Engelse artikels op Mind Heart Soul ook de MiracleTele website, FAQ, vastgezet bericht, tutorials, enz. Je vindt er ook de regels, zodat je verrassingen kan vermijden.

Het is gebouwd op solide technologie en principes, met meer interessants gepland. Het bedrijf deelt 40% van de netto winst met iedereen die krediet bij hen aanhoudt en dat levert een zeer mooi profijt op. Je hebt vrijelijk de keuze die opbrengst op te nemen of verder te investeren.

De ervaring is prima, toch met enige realiteitszin. Betalingen verlopen correct. In de community heb ik een “streng maar rechtvaardig” gevoel, bovenal behandel mensen met respect en openheid dan wordt je veelal geduldig geholpen. Wie regelmatig langskomt zal ook vaste “stamgasten” ontdekken. Die community lijkt me voor een project als deze belangrijk en je ziet de CEO er regelmatig even dag zeggen.

Je kan hen uitproberen met deze uitnodiging. https://miracletele.com/?friend=1456acf26854f1

Tip : om te registreren, gebruik je internet thuis (i.p.v. publieke hotspot of school / werk omdat veel gebruikers op hetzelfde IP adres mogelijks gevlagd wordt) en geen adres informatie / verificiatie zou nodig zijn.

Volg op facebook MiracleTele en Mind Heart Soul ook. #cryptocurrency